Uhapšeni bacači Molotovljevih koktela

Izvor: Politika, 04.Sep.2009, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni bacači Molotovljevih koktela

Beogradska policija uhapsila je juče petoro aktivista „Anarhosindikalne inicijative” (ASI), koji su osumnjičeni da su 25. avgusta ove godine oko tri časa ujutru, ispisali grafit na fasadi, a zatim bacili dva Molotovljeva koktela na zgradu ambasade Republike Grčke u Francuskoj ulici, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Uhapšeni su Ratibor Trivunac (28), Tadej Kurep (24), Ivan Vulović (24), Sanja Dojkić >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << (19) i Nikola Mitrović (29), koji su osumnjičeni za krivično delo međunarodnog terorizma.

Policija intenzivno traga za njihovim saizvršiocem Ivanom Savićem (25) koji je u bekstvu.

U redakcije beogradskih medija u toku jučerašnjeg dana stiglo je i saopštenje Sindikalne konfederacije „Anarhosindikalistička inicijativa”, u kojem je, između ostalog, navedeno da su njihovi aktivisti uhapšeni nakon što su pod prinudom odvedeni na informativni razgovor u policiju.

– Policija im je prethodno pretresala stanove prilikom čega je maltretirala i članove njihovih porodica.ASI je organizacija koja aktivno radi na poboljšanju položaja radničke klase i intenziviranju radničke borbe, suprotstavljajući se pritom eksploataciji i državnoj represiji, te je, kao takva od svog osnivanja na meti države i finansijskih moćnika.

Ovi događaji predstavljaju samo još jedan u nizu ataka na naš sindikat, kulminacijudugotrajnih policijskih pretnji, hapšenja i zastrašivanja – navedeno je u saopštenju ove organizacije.

D. S. V.

[objavljeno: 05/09/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.