Uhapšene dve osobe u Grčkoj zbog podmetanja požara

Izvor: B92, 26.Avg.2023, 13:42

Uhapšene dve osobe u Grčkoj zbog podmetanja požara

Grčka vatrogasna služba uhapsila je dvojicu muškaraca zbog navodnog podmetanja požara dok se stotine vatrogasaca i dalje bore sa vatrom koja bukti širom zemlje.

U požarima je dosad stradala 21 osoba.

Jedan čovek je uhapšen na Eviji jer je navodno namerno zapalio osušenu travu u oblasti Karistosa na ostrvu, a on je, u međuvremenu, priznao da je podmetnuo još četiri požara u toj oblasti u julu i avgustu, prenosi AP.

Drugi čovek je uhapšen u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Larisa u centralnoj Grčkoj, takođe zbog navodno namernog paljenja osušene trave.

Zvaničnici su rekli da je paljevina uzrokovala nekoliko požara u Grčkoj tokom protekle nedelje, iako je još uvek nejasno šta je izazvalo najveće požare u zemlji.

"Neki piromani podmeću požare, ugrožavaju šume, imovinu i, pre svega, ljudske živote. Činite zločin protiv zemlje. Naći ćemo vas. Odgovaraćete", rekao je grčki ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Vasilis Kikilijas.

Grčku je prošle nedelje zahvatio veliki broj požara, a samo u petak je ugašeno 111 požara, uključujući 59 koji su izbili u 24 sata između četvrtka i petka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.