Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Izvor: Telegraf.rs, 17.Apr.2017, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Iza nas je burnih 24 sata. Brojne zanimljivosti i vesti iz Srbije, ali i sveta, stizale su iz minuta u minut, tako da je bilo teško odrediti koja je vest bila udarnija od koje. Na našem portalu, istakle su se sledeće.

Trinaestoro dece iz Srbije od sinoć je "zarobljeno" na aerodromu u Larnaki na Kipru, jer im carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva, potvrđeno je Tanjugu u Ambasadi Srbije u Nikoziji.

Kompanija Er Pink je poslala dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << aviona za prevoz dece iz Srbije koja se nalaze "zarobljena" na aerodromu u Larnaki na Kipru.

Redžep Tajip Erdogan je u nedelju tesnom većinom dobio podršku naroda Turske da u Ustav unese izmene prema kojima će ova država od sada imati predsednički sistem, a ne parlamentarni kao do sada, zbog čega se podigla velika prašina u celom svetu. Više o ovome pročitajte OVDE.

Podrška građana Turske na referendumu, iako tesna, predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, da u Ustav unese izmene prema kojima će ova država od sada imati predsednički sistem, svetska vest je broj jedan. Time će sadašnje stanje biti formalizovano i Erdogan će postati gotovo neprikosnoveni vladar ove moćne zemlje. Nije tajna da Turska na Balkanu ima svoje interese i da ih je i sam Erdogan više puta javno iskazao. S tim u vezi, postalja se pitanje kako će zakonsko jačanje Erdogana uticati na prilike na ovom, našem trusnom području.

Glumica Biljana Nikolić se proslavila kao simpatična Žaklina Žake Stojković, supruga Tike Špica (igra ga Predrag Smiljković Pepi) u seriji "Porodično blago", a zanimljivo je da su njih dvoje i u privatnom životu bili u vezi.

Serija "Porodično blago" se prikazivala od 1998. do 2002. a Žake je bila poznata po britkom jeziku i svojom ljubavi prema "leopard/tigar" šarama na odeći. OVDE možete pronaći više o njoj.

Replike iz filma "Maratonci trče počasni krug" odavno su postale deo naših života, a Slobodan Šijan, reditelj ovog kultnog ostvarenja je otkrio ono što mnogi nisu primetili, a to je da "Maratonci" aludiraju na sahranu Josipa Broza Tita.

Svako ko je bar jednom pogledao "Maratonce" (film je snimljen 1982.), stekao je utisak da film predstavlja oštru ktitiku tadašnje vlasti, i da su Slobodan Šijan i scenarista Dušan Kovačević, kroz sukob Topalovića i porodice Bilija Pitona simbolično najavili raspad Jugoslavije.

Nekadašnji ruski fudbaler Sergej Gorlukovič, osvajač Olimpijskih igara 1988 i tri titule ruskog šampionata sa moskovskim Spartakom, nije imao lepe reči za igru Branislava Ivanovića u derbiju.

Spartak je pobedio Zenit sa 2:1, a Ivanović je bio daleko od svog renomea. Zbog toga, našao se na udaru Gorlukoviča. Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

Nikola Jokić je ove sezone eksplodirao u Denveru i postao je jedan od najboljih centara lige. Mnogi u Srbiji oduševljeno su pratili kako se Jokić poigrava sa nekim od najvećih zvezda NBA lige, i maštali kako će izgledati kada takve partije bude imao u dresu Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.