Uber obustavlja dio usluga u Grčkoj zbog strogih propisa

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Apr.2018, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uber obustavlja dio usluga u Grčkoj zbog strogih propisa

ATENA - Uber je danas najavio obustavu dijela usluga u Grčkoj zbog usvajanja novih strožih propisa u tome sektoru.

Tvrtka sa sjedištem u San Franciscu objavila je da će od 10. travnja obustaviti usluge prijevoza koje pružaju privatni vozači.

"Nedavno su izglasani novi lokalni propisi s odredbama koje utječu na sektor usluga prijevoza", objavio je Uber na blogu.

"Moramo procijeniti hoćemo li poslovati u okviru ovih novih propisa i kako, pa ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << od idućeg utorka obustaviti pružanje usluga putem UberX-a u Ateni, a dok ne pronađemo odgovarajuće rješenje".

Kompanija mora imenovati lokalnog upravitelja i registrirati vozače

Grčki parlament usvojio je u ožujku nove propise prema kojima kompanija mora imenovati lokalnog upravitelja i registrirati svoje vozače i njihova vozila kod ministarstva prometa, uz zaprijećene stroge novčane kazne u slučaju nepoštivanja tih zahtjeva.

Uber je u Grčkoj počeo s radom krajem 2014. godine i do danas su poslovali preko UberX-a s privatnim vozačima, te UberTAXI-ja s profesionalnim taksistima.

Takve usluge prijevoza potaknule su val prosvjeda diljem Europe, uključujući i Hrvatsku, uz različite razine otpora gradskih vlasti širom svijeta. Od većih gradova nedavno su prosvjedi bili organizirani u Ateni, Bruxellesu i Madridu, napominje AFP.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.