Uber beži iz Grčke zbog novog zakona

Izvor: B92, 05.Apr.2018, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uber beži iz Grčke zbog novog zakona

Kompanija Uber, koja putem aplikacije nudi usluge prevoza, najavila je da će u Grčkoj suspendovati svoju uslugu "UberX".

Reč je o usluzi u okviru koje koristi profesionalne licencirane vozače, a odluka dolazi nakon što je grčki parlament usvojio zakon kojim se uvode stroža ograničenja u tom sektoru.

U elektronskoj poruci klijentima, Uber navodi da će, po isteku ponedeljka, u Atini obustaviti svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uslugu UberX i da će to biti na snazi "sve dok se ne pronađe adekvatno rešenje", prenosi agencija AP.

Druga Uberova usluga UberTAXI, gde su vozači taksi prevoznici, nastaviće da funkcioniše, saopšteno je iz te kompanije.

Grčka udruženja taksi vozača su prošlomesečnim štrajkom u Atini izvršila pritisak na vladu da sprovede zakonske izmene, tvrdeći da, korišćenjem privatnih vozača, Uber stvara nelojalnu konkurenciju nauštrb licenciranih vozača.

UberX je lansiran u Atini 2015. godine i više od 450.000 l?udi je do sada koristilo njegovu aplikaciju na svojim smartfonima za rezervaciju vožnje.

Vest o novim regulativama je prošle godine uznemirila pojedine Atinjane, zbog čega je na desetine hiljada ljudi potpisalo peticiju u korist takve vrste prevoza.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uber obustavlja svoju uslugu u Grčkoj zbog novog zakona

Izvor: Blic, 06.Apr.2018, 00:05

Kompanija Uber, koja putem aplikacije nudi usluge prevoza, najavila je da će u Grčkoj suspendovati svoju uslugu "UberX", u okviru koje koristi profesionalne licencirane vozače, nakon što je grčki parlament usvojio zakon kojim se uvode stroža ograničenja u tom sektoru.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.