Opet isto: Dramatičan poraz Srbije od Italije – Bogdanović promašio pobedu

Izvor: B92, 09.Avg.2023, 17:45

Opet isto: Dramatičan poraz Srbije od Italije – Bogdanović promašio pobedu

Košarkaši Srbije poraženi su na Akropolis kupu od selekcije Italije rezultatom 89:88.

Akropolis kup se igra 8. 9. i 10. avgusta u Atini, a učestvuju domaćin Grčka, kao i Srbija i Italija.

Srbija je u prvom meču pobedila Grčku posle dramatične završnice u OAKA Areni, dok je u drugom izgubila tesno od selekcije Italije.

Srbija je fantastično otvorila utakmicu i preko Bogdanovića i Jovića došla do prvih poena, a prvu trojku ubacio je Aleksa Avramović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 8:2, da bi potom ubacio i drugu uzastopnu za 11:4.

Na polovini prve četvrtine su izabranici Svetislava Pešića već imali 14:4, a dodatni udarac zadao je Dobrić trojkom za 17:4 pa je Poceko morao da zove minut odmora.

Rešetala je Srbija i dalje, došla do velikih 22:6 novom trojkom Dobrića i imala oko 82 odsto šuta iz igre, pa posle prvog desetominutnog perioda vodila 32:19, a pri 28:11 imala maksimalnih 17 poena prednosti.

Ušao je u igru Điđi Datome i pokrenuo Italijane koji brzo postižu pet poena, a uskoro razlika pada na jednocifrenu i "ušla je voda u uši".

Za tren oka je Itailja došla na posed zaostatka, Pešić je krajem prve i početkom druge deonice iskoristio oba tajm-auta pa više nije ni mogao da reaguje a svima je bilo jasno da starteri moraju da se vrate na parket kada je na semaforu stajalo 36:33.

Bitni su bili poeni Nikole Jovića koji je prvi došao do dvocifrenog učinka, a potom je Milutinov iz odbojke nekoliko puta popravio pa i on došao do desetog poena.

Prišli su Italijani na 45:44, imali napad za vođstvo na kraju drugog kvartala, ali je Avramović ukrao loptu i položio za 47:44 što je bilo dobro po "Orlove".

Srbija je i definitivno ispustila veliku prednost i dozvolila Italijanima da se vrate u meč, ali treba imati u vidu da je ovo i dalje pripremna utakmica i da je Pešić verovatno zbog toga pravio određene izmene.

Baš kao prošle godine, Srbija je ispustila dvocifrenu prednost pa od situacije u kojoj razbija Italijane je došla do toga da ima zaostatak od tri poena, a rano i ispunila bonus što je italijanskom timu značilo.

Zonsku odbranu su lako rešavali šutem, miskomunikacije je bilo na sve strane i otvoreni šutevi su prestali da se promašuju i "Orlovi" su uglavnom imali zaostatak u ovom delu meča.

Početkom četvrte je i Đanmarko Poceko dobio tehničku grešku, čisto da sve izgleda kao prošle godine na Evrobasketu (samo sada nije isključen).

Veliki broj postignutih trojki je viđen u par segmenata četvrte četvrtine, ali se u poslednjih 15 sekundi ušlo sa +4 u korist Italijana. Tada Bogdanović pogađa trojku van balansa, a fantastičnim potezom Aleksa Avramović odmah na izvođenju lopte iznuđuje faul u napadu na 6 sekundi pre kraja.

Imala je Srbija 6 sekundi za napad u kom gubi 89:88, lopta je išla Bogdanoviću u ruke na desnom laktu, ali je on promašio i Srbija je upisala poraz.

Ovaj duel ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(POLUVREME): SRBIJA ZA NIJANSU BOLJA: Furiozni start ‘orlova’, ali su se Italijani probudili u drugoj deonici! (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 09.Avg.2023

Odličan susret. U toku su pripreme za Mundobasket, a reprezentacija Srbije trenutno igra protiv selecije Italije na Akropolis kupu u ‘OAKA Areni’. Odličan početak naše selekcije, koje je slušao šut za tri poena i posle prve deonice su imali prednost od +13 32:19. U drugoj deonici Italijani su...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.