U požaru na grčkom ostrvu Evija izgorelo 2.000 hektara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2021, 14:19

U požaru na grčkom ostrvu Evija izgorelo 2.000 hektara

U šumskom požaru na grčkom ostrvu Evija uništeno je više od 2.000 hektara zemlje sa šumama, kućama, skladištima, proizvodnim objektima i smeštajnim kapacitetima, izjavio je danas regionalni guverner Centralne Grčke, u trenutku kada požar gori na četiri fronta na tom ostrvu.

"Ovo potpuno uništenje je bez presedana", rekao je regionalni guverner Fanis Spanos za agenciju ANA-MPA, pozivajući organe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << civilne zaštite da pošalju što je moguće veću pomoć.

Spanos je rekao da su se stotine vatrogasaca, opštinskih timova i volontera borili čitavu noć da obuzdaju požar koji je izbio u šumskom području na periferiji primorskog sela Limni na severu ostrva.

Dodao je da su kanaderi imali problema sa pružanjem pomoći zbog loše vidljivosti.

Prema podacima ANA-MPA, požar je i dalje aktivan na četiri fronta, uključujući Kafkalu, gde se kreće prema Roviesu na obali, i Vateri, gde preti selu Limni.

"Osam sela je bezbedno evakuisano. U nekim slučajevima evakuacija se mogla činiti preteranom, ali naša glavna briga bila je osigurati da ljudski životi nisu ugroženi", rekao je Spanos.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.