U četvrtak počinje 41.NIMUS (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 27.Okt.2015, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U četvrtak počinje 41.NIMUS (VIDEO)

NIMUS, 41. po redu otvara se u četvrtak koncertom niškog Simfonijskog orkestra kojim će dirigovati dirigent iz Graca Dejan Dačić. Do 12. novembra biće održano 11 koncerata na nekoliko različitih lokacija, dominiraće gudači, a ove godine u Niš dolaze muzičari iz regiona, ali I iz Grčke, Rusije, Italije i Francuske.
U niškom Simfonijskom orkestru obavljaju se finalne pripreme za 41. Niške nuzičke svečanosti. Po tradiciji NIMUS se otvara koncertom domaćina, simfonijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << orkestra, kojim će ovog puta dirigovati Dejan Dačić. Iako poreklom iz Ćuprije, on će prve večeri NIMUSA prvi put nastupiti u Srbiji.
Ove godine će na NIMUSU dominirati gudački instrumenti, a osim u sali Simfonijskog orkesatra i finalne večeri u Narodnom pozorištu, 41. Niške muzičke svečanosti će se 7. novembra preseliti i u Katoličku crkvu.
Osim u klasičnoj muzici, ove godine će ljubitelji kvalitetnih nota moći da uživaju i u nastupu džez trija braće Tavitjan iz Makedonije koji će se na sceni Simfonijskog orkestra naći pretposlednje večeri NIMUSA, 11. novembra.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

“NIMUS 2015 ” BIĆE OTVOREN 29. OKTOBRA

Izvor: kult-URA.com, 27.Okt.2015

41. Niške muzičke svečanosti će biti održane u periodu od 29. oktobra do 12. novembra. NIMUS će u sali Niškog simfonijskog orkestra otvoriti solisti: violončelista Dragan Đorđević, koji će izvesti dela Čajkovskog, pijanistkinja Maja Rajković i trubač Mladen Đorđević, koji će izvesti...

Nastavak na kult-URA.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.