Izvor: Luftika.rs, 15.Jun.2020, 12:56

U Grčku ipak samo preko Bugarske, prelaz Evzoni zatvoren do 30. juna

Prelaz Evzoni između Severne Makedonije i Grčke biće zatvoren do 30. juna.
Kakopišu „Blic“ i „Novosti“, to znači da se u Grčku do tada može ići samo preko Bugarske.
Grčki ministar turizma Haris Teoharis je najavio da će se granice za turiste otvarati u dve faze.
– Danas će biti otvoreni granični prelazi ka Bugarskoj, a za 15 dana, odnosno 1. jula, ka Albaniji i Severnoj Makedoniji – rekao je Teoharis, a prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << grčka TV Skaj.
Da je neizvesno da li će srpski turisti koji krenu preko Severne Makedonije moći od večeras da ulaze u Grčku, potvrdio je i Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA).
– Nezvanična informacija za Grčku je da će otvoriti granice za naše turiste, a za Severnu Makedoniju tek 1. jula. Za srpske turiste biće otvoren granični prelaz Evzoni. Za sada nema protokola za zadržavanje duže od pet sati u Makedoniji, a verujem da neće biti problem ako tih pet sati istekne dok smo već u redu na graničnom prelazu. Očekujemo da danas, evantualno sutra, imamo sve detalje -rekao je Seničić za Pink.
Ovo su potvrdili i turistički radnici iz Grčke.
– Danas je otvorena samo granica sa Bugarskom. Ljudi su požurili i i stigli ranom zorom, ali nisu računali sa tim da karantin nije obavezan za one koji ulaze tek od 12 časova pa nadalje. Mnogi su odlučili da ostanu tu i sačekaju 12 časova, pa su se stvorili redovi i gužve. Gužva se stvara i zbog toga što je u ovom trenutku jedino preko Bugarske moguće ući u Grčku. Granice sa Turskom, Albanijom i Severnom Makedonijom su i dalje zatvorene, a da li će se to promeniti u toku dana ostaje nam da sačekamo i vidimo. Zvanične odluke o otvaranju i dalje nema, a na granici nam kažu da je obaveštenje o otvaranju granice sa Bugarskom 1. juna stiglo bukvalno nekoliko minuta pre otvaranja, pa kažu da nije isključeno da se i sada tako desi sa Evzonijem – poručila je Ana Nikolić sa portala „Nikana“ koji se bavi turizmom u Grčkoj.
Ovu informaciju su potvrdili i iz agencije Euroturs.


VEOMA VAŽNO OBAVEŠENJE!VEOMA VAŽNO OBAVEŠENJE!VEOMA VAŽNO OBAVEŠENJE!Grčka granica Evzoni (prema Severnoj…
Gepostet von "EUROTURS" am Sonntag, 14. Juni 2020

Grčka usvojila nova pravila: Ovog leta bez žurki, muzika potpuno zabranjena

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić potvrdio: U GRČKU NE PRE 1.JULA - Zvanično je, ovo je veliko iznenađenje za nas

Izvor: Večernje novosti, 15.Jun.2020

Pre dva dana su obećali da će od danas moći da se uđe u Grčku - kaže Ljajić za "Novosti" KO zna šta se desilo, možda su samo po inerciji produžili raniju odluku, u kojoj je stajala zabrana. Čekamo pojašnjenje iz naše ambasade u Grčkoj. Da li će ta zabrana da važi...

Nastavak na Večernje novosti...

"Čekamo i zvaničnu potvrdu da će srpski turisti bez zadržavanja moći u Grčku"

Izvor: B92, 16.Jun.2020, 08:23

Grci su uče spustili rampu za srpske turiste, pa su je podigli, ali nismo sigurni da he to definitivna odluka. Danas bi trebalo da bude objavljeno da li mi uopšte možemo da uđemo u Grčku i to preko Bugarske, s obzirom na to da se iz Severne Makedonije još ne može.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.