U Grčkoj sutra ponovo štrajk

Izvor: Blic, 14.Jun.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Grčkoj sutra ponovo štrajk

ATINA - U Grčkoj će sutra zbog štrajka biti obustavljen pomorski i kopneni prevoz, a državne službe, škole i prodavnice neće raditi ili će njihov rad biti redukovan.

Sindikati su pozvali na 24-časovni štrajk i demonstracije sutra širom Grčke zbog vladinih mera štednje i privatizacije, ali u tome neće učestvovati i kontrolori leta.

Sutra u Grčkoj neće izaći novine, a gradski saobraćaj će raditi povremeno.

Grčki sindikati su ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dva puta održavala proteste zbog državnih mera štednje i privatizacije. Nov paket tih mera bi Skupština trebalo da razmatra do kraja juna.

Demonstranti koji već tri nedelje mirno protestuju u centru Atine formiraće "ljudski lanac" oko zgrade Skupštine gde sutra počinje rasprava o predloženim merama štedenje.

Nove mere su predložene dok Grčka, EU i MMF raspravljaju o mogućosti da se da Grčka ponovo dobije finansijsku pomoć iz inostranstva.

Grčkoj je u maju 2010. godine odobrena pozajmica na tri godine u nekoliko tranši, ukupne vrednosti 110 milijardi evra.

Povezane vesti: Protest najmanje 20.000 ljudi u Atini Grčka na rubu haosa, skoro cela nacija u protestu Radnici "Zastava automobila" prekinuli štrajk Novinari se pridružili štrajkačima u Grčkoj Kamiondžije blokirale saobraćaj u Pireju
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.