Micotakisova stranka dobila grčke izbore, ali ne može sama formirati Vladu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Maj.2023, 10:26

Micotakisova stranka dobila grčke izbore, ali ne može sama formirati Vladu

Vladajuća grčka stranka Nova demokracija odnijela je uvjerljivu pobjedu na parlamentarnim izborima u nedjelju, 21. maja, ali nije prešla prag potreban za samostalno formiranje vlade. Nakon većine prebrojanih glasova, konzervativna Nova demokratija preuzela je uvjerljivo vodstvo od 40,8 posto, nadmašivši radikalnu ljevičarsku Syrizu, koja je vladala od 2015. do 2019., koja je dobila 20,1 posto. Ministarstvo unutrašnjih poslova predviđa da bi Nova demokratija mogla osvojiti 145 mjesta u...
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Parlamentarni izbori u Grčkoj: Koliko je osvajanje drugog mandata lak zadatak za Micotakisa?

Izvor: Danas, 21.Maj.2023

U Grčkoj se danas održavaju parlamentarni izbori, na kojima će 9,8 miliona Grka birati 300 poslanika na mandat od četiri godine. Otvoreno je 22.000 biračkih mesta, a glasa se do 19 sati.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.