Turističke agencije u Kikindi zadovoljne sezonom uprkos ograničenjima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2021, 13:37

Turističke agencije u Kikindi zadovoljne sezonom uprkos ograničenjima

Za turističke agencije u Kikindi sezona na izmaku bila je i više nego bolja u odnosu na prošlu, kada je prodaja aranžmana opala za 90 odsto. Kikinđani su najviše putovali u Grčku, ali i u Crnu Goru, Tusku, Egipat i u Albaniju. Radnici u turizmu ističu da se situacija ne može meriti sa periodom pre pandemije, ali su zadovoljni što je posao počeo ponovo da se razvija uprkos različitim birokratskim ograničenjima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

O putovanjima se protekle godine gotovo i nije razmišljalo, pa su ove sezone građani još željniji letovanja. Kikinđanin Radivoj Stankov uskoro kreće na godišnji odmor i spreman je na sve procedure, koje uz klasične aranžmane, prate pripremu za odlazak na more.

„Ne očekujem da će biti nekih komplikacija, najavljuju lepo vreme. Jedino ako Grci ne uvedu dodatne mere. Putujem za Sarti za 10 dana. Nadam se da će biti sve ok“, kaže Stankov.

Uz uplatu aranžmana, za sve destinacije izuzev Crne Gore i Albanije, ove godine obavezna je prijava boravka, kao i potvrda o vakcinaciji ili negativan test. To je jedna od glavnih razlika u odnosu na prethodne sezone, priča Miroslav Brandić, vlasnik turističke agencije u Kikindi.

„Tu smo u finalu sezone, koja je polovična u odnosu na reper sezonu iz 2019., ali i daleko bolja od katastrofalno loše godine za turizam u prošloj sezoni, kada je promet pao 90 odsto“, ističe Brandić.

Većina agencija sada je na oko 50 odsto prometa u odnosu na period pre pandemije. Građani su koristili svoje zamenske vaučere i birali već tradicionalne destinacije, kaže turizmološkinja Biljana Gajski.

Grčka standardno, ali se mnogo putovalo i u Crnu Goru, ali i u Albaniju, kao i u Egipat i u Tursku. Baš je bila raznolika prodaja aranžmana“, zaknjučuje Biljana Gajski.

Šta nas čeka naredne godine u pogledu turizma i putovanja, teško je prognozirati. Naši sagovornici su zadovoljni i što, osim letnjih aranžmana, ponovo ima interesovanja i za jesenja putovanja i obilazak evropskih gradova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.