Izvor: Luftika.rs, 08.Jul.2023, 16:05

Turisti napuštaju Hrvatsku zbog paprenih cena: „Ovo je divna zemlja, ali mi se više ne vraćamo“

Zbog visokih cena, letovanje na Jadranu je mnogima postalo krajnje izazovno, pa čak i imućnijim strancima – posebno iz Nemačke, koji su najbrojniji gosti.
Prema pisanju Dnevnik.hr, turisti ove sezone treba da spreme čak 22 evra za burger, 18 evra za lignje, i oko šest evra za palačinke.
A ako požele kilogram sveže ribe, za to zadovoljstvo treba izdvojiti 110 evra.
Mario iz Austrije kaže da obožava Hrvatsku, ali zbog cena koje su otišle „u nebesa“ razmišlja da koktele >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << sledeće godine ispija u Grčkoj ili Egiptu.
– Preskupo je i prestajemo s odmorima u Hrvatskoj. Samo apartman bez ičega košta nas oko 2.200 evra za dve nedelje. Pre dve godine, to slično bih platio upola manje – iskren je Mario.
Ne sviđa mu se ni što mala porcija krompirića na plaži košta kao pet kilograma krompira u radnji.
– Četiri evra? Jako je skupo, u Austriji biste mali pomfrit platili možda dva i po – priča Mario za hrvatski portal, a mi vas podsećamo na iskustvo dela ekipe Telegraf Biznisa na plaži Jaz u Budvi, kada smo naručili burger i pomfrit.
Inače, u Hrvatskoj se trenutno nalazi 50.000 gostiju više nego prošle godine u ovo vreme, a najbolje „prolaze“ Rovinj, Poreč i Dubrovnik.
Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković, objasnio je da taj grad ima „svoj nivo cena“, ali da isto tako ima i kvalitetnu ponudu i mnogo sadržaja.
Slično kao i Mario iz Austrije, na cene hrane na hrvatskom primorju ove godine žale se i Maria i Aleks iz Nemačke, koji su za dve kugle sladoleda dali sedam evra.
– Iz Nemačke smo, i tamo je 1,5 evra kuglica, a ovde samo možemo da gledamo – priča Tatiana, majka troje dece. A o aktuelnim cenama u Nemačkoj, i uopšte o životu u toj zemlji, pisala je i naša dopisnica.
I za kraj ove priče, osvrćemo se i na cene smeštaja. Anamari iz Belgije je jednu noć u kampu platila 89 evra.
– Na Pagu nam se domaćica izvinjavala, jer je cena kampovanja tako visoka. Ovo je tako divna zemlja, ali nažalost, mi se više ne vraćamo. Imamo prijatelje koji isto imaju kamper i već smo im pisali da ne dolaze – zaključila je Anamari.
Na hrvatskom ostrvu nova pravila ponašanja, zabranjeno ostavljanje smeća i upotreba zvučnika na plaži

Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Riba u restoranu 110 evra, palačinka na plaži 6! Cene u Hrvatskoj teraju Nemce: Mario godinama letuje na Jadranu, ali ovo nije skoro diživeo

Izvor: Blic, 09.Jul.2023, 11:27

Zbog visokih cena, letovanje na Jadranu je mnogima postalo krajnje izazovno, pa čak i imućnijim strancima – posebno iz Nemačke, koji su najbrojniji gosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.