Turisti iz Srbije – najverniji u Jonskoj regiji

Izvor: RTS, 23.Feb.2019, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti iz Srbije – najverniji u Jonskoj regiji

Na Sajmu turizma u Beogradu, u okviru Grčke predstvalja se Jonska regija – ostrva od Krfa do Zakintosa – regija koja ima godišnje povećanje turista od 15 odsto. Skoro jedna trećina novih turista dolazi iz Srbije. Grčki turistički radnici iz ove regije smatraju da su im Srbi najverniji turisti koji u vanpanisonu najviše troše. Takođe, oni smatraju da postoje šanse da se i srpski kapital uključi u izgradnju novih hotela i apartmana, tako da su i investitori iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije dobrodošli.
Jonska regija obuhvata Krf, Lefkadu, Zakintos i jedna je od najvećih turističkih destinacija u Grčkoj. Problem je jer ima mora, ima mesta za nove objekte, ali fali radne snage i investitora.

Mnogo se ulaže u infrastrukturu, prave se novi putevi, bolnice i aerodromi.
"Pozivamo Srbe, ponosni i bratski narod da dođu u Jonsku regiju i da se osećaju kako kod kuće. Pozivamo srpske investitore i male i velike da dođu da izgrade apartmane ili kuće za odmor. Svi su dobodošli. Mogu da očekuju pojednostavljenu proceduru jer ostrva u Grčkoj imaju specialni status", kaže Spiros Glaiatsatos, potpredsednik guvrenera Jonskih ostrva.
Na sajmu je i gradonačelnik Zakintosa.
"Iako smo imali malih problema u bliskoj prošlosti mi volimo vas, srpski ponositi narod i očekujemo da još vise dolazite na naše ostrvo, a mi ćemo biti najbolji domaćini", napomenuo je Paulas Kolokotsas, gradonačelnik Zakintosa.
Jonsku regiju godišnje poseti na destine hiljada turista iz Srbije. Najposećenija destinacija je Krf zbog kulturno-istorijskih veza dvaju naroda.
Ništa manje tursita nije ni na Lefkadi, Kefaloniji, Itaki i Zakintosu, a preporuka domaćina je da se pored mora obiđu i planinski venci i vinski putevi ovih destinacija.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.