Težak i tužan za Grčku

Izvor: B92, 25.Jan.2019, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Težak i tužan za Grčku"

Nakon ratifikacije Prespanskog sporazuma u parlamentu lider najveće opozicione stranke Nove demokratije Kiriakos Micotakis rekao je da je težak i tužan dan.

"Vlada je glasala za štetni sporazum iz Prespe. Ratifikacija ovog sporazuma znači službeno priznanje makedonskog jezika i identiteta za građane severnog suseda Grčke i to je prvi put grčka vlada da uradi takvo nešto", istakao je Micotakis.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Micotakis je napomenuo da tamo gde su sve prethodne vlade rekle „ne“, samo je Cipras rekao „da“ i da „samo on zna iz koje razloge je to učinio“, prenosi grčka agencija ANA.

Lider Nove demokratije je predvideo da će to biti početak „novih bolesti“ i da će četvorogodišnje vladanje SIRIZA biti završeno uz velike nacionalne ustupke.

Nova demokratija, dodao je on, „predstavila je istinu o nacionalnom pitanju i istinskom licu svake partije i svakog poslanika“.

"Lično sam iskreno govorio o velikim teškoćama koje dolaze sa sprovođenjem Sporazuma, međutim čvrsto ću se držati nacionalne dužnosti", rekao je Micotakis.

On je dodao da se neće odreći prava Grčke da stavi veto na pridruživanje Makedonije EU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.