Izvor: Medijski istraživački centar, 11.Jul.2013, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesla Rally danas startuje iz Niša

Povodom obeležavanja godišnjice rodjenja Nikole Tesle danas sa početkom u 19 iz Niša sa Trga Kralja Milana startuje drugi „Tesla Rally“ koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Svetske automobilske federacije FIA.
Vozači iz Italije, Španije, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Grčke i Srbije takmičiće se u tri kategorije (vozila na električni pogon, hibridna vozila i vozila na alternativna goriva)
Pošto je reli posvećen i obeležavanju godišnjice >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << Milanskog edikta prvog dana vozači  voze pored tri carske palate, od Naisusa (Niš), do Felix Romuliane (Gamzigrad) i Viminaciuma (Stari Kostolac).
Vozačima se vrednuju brzina i količina utrošenog goriva, a reli se vozi u regularnom saobraćaju bez obustave uz obavezu učesnika da poštuju saobrachajne propise.
Reli se održava pod pokroviteljstvom Auto-moto saveza Srbije.
Najavljeno je i učešće najboljeg električnog automobila današnjice – „Tesla roadstara“ kojim će upravljati Francuz Džems Morli.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Povezane vesti

12.07.2013 ::: 2. Tesla reli

Izvor: AutoMagazin, 12.Jul.2013, 10:21

Auto-moto savez Srbije je i ove godine pokrovitelj međunarodnog “2. TESLA RALLY” koji se održava od 11. do 13. jula 2013. godine u organizaciji Auto reli turing kluba Srbija iz Beograda. Ovaj reli se nalazi u zvaničnom kalendaru Svetske automobilske federacije – FIA i boduje se za svetski FIA...

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.