Teretni brod spasao 151 migranta s jahte kod Amorgosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2020, 11:45

Teretni brod spasao 151 migranta s jahte kod Amorgosa

Grčka obalska straža saopštila je danas da je pokrenula spasilačku operaciju nakon što je jahta sa više od 150 migranata pronađena po lošem vremenu severoistočno od egejskog ostrva Amorgos.

Obližnji teretni brod pokupio je sinoć 151 osobu sa jahte tokom akcije traganja i spasavanja u kojoj su učestvovali i brodovi obalske straže i grčke mornarice.

Teretni brod je transportovao migrante u Tursku, preneo je AP . Hiljade ljudi koji beže od rata ili siromaštva na Bliskom Istoku, Africi i Aziji svake godine stižu na grčka ostrva u pokušaju da dođe do Evropske unije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.