Izvor: RTS, 30.Mar.2021, 11:01

Teoharis sa poslaničkom Grupom prijateljstva sa Grčkom

Ministar turizma Grčke Haris Teoharis sastao se sa poslaničkom Grupom prijateljstva sa Grčkom i sa predsednikom Veroljubom Arsićem razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlje, evrointegracijama, aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, kao i o putovanju naših građana u Grčku.
Veroljub Arsić je ukazao na razvijene i sadržajne bilateralne odnose koji su naročito podignuti na viši nivo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2019. godine, kada je u Atini potpisana Zajednička deklaracija o uspostavljanju strateškog partnerstva između dve zemlje.
Zahvalio je rukovodstvu Grčke na principijelnom stavu po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, a posebno u nastojanjima Prištine da obezbedi članstvo u međunarodnim organizacijama.
Arsić je naglasio da je parlamentarna saradnja razvijena, dinamična i kontinuirana, te se osvrnuo na uspešno održavanje prvog sastanka Komisije za saradnju parlamenta Grčke i Narodne skupštine, u Solunu 29. i 30. novembra 2018. godine.
Kada je reč o evropskim integracijama, Arsić je zahvalio na podršci Grčke koju pruža Srbiji na njenom evropskom putu i podvukao da je strateško opredeljenje Srbije članstvo u EU.
Arsić je pozdravio potpisivanje zajedničke izjave između dva ministarstva o saradnji u pogledu prevladavanja situacije izazvane pandemijom.
Podsetio je da je Srbija u Evropi druga zemlja po broju vakcinisanih građana i da je jedina država koja može da bira između četiri proizvođača vakcine.
Teoharis se složio sa Arsićem da su odnosi dve zemlje na visokom nivou, bratski i prijateljski, i izrazio zahvalnost na neprekidnom radu i trudu rukovodstva Srbije u cilju razvijanja dobrih odnosa dve zemlje.
Rekao je da će za putovanje u Grčku iz Srbije biti prihvaćene sve vakcine protiv kovida 19, kao i da će se priznavati pi-si-ar i antigenski testovi.
Dodao je da za decu do 10 godina neće biti potrebni testovi na granici, dok će za decu preko 10 godina, a koja nisu vakcinisana, biti potrebni negativni testovi.
Istakao je da će u Grčkoj turistička sezona početi 14. maja i izrazio očekivanje da će za putnike iz Srbije tada biti otvoreni i svi granični prelazi.
Teoharis je naveo da su turisti iz Srbije dobrodošli u Grčku i izrazio nadu da će se epidemiološka situacija smiriti i da će dve zemlje nastaviti da razvijaju saradnju u oblasti turizma.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.