TROFEJ BEOGRADA: Srbija jača od umora i Crne Gore, magični Bogdanović! (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 14.Avg.2017, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TROFEJ BEOGRADA: Srbija jača od umora i Crne Gore, magični Bogdanović! (FOTO)

Izabranici Aleksandra Đorđevića bili su najbolji učesnik ‘Trofeja Beograda’.

Nakon što je Srbija sinoć porazila Grčku, danas je savladala i Crnu Goru sa 82:71.
Utakmica je počela trojkama Đurišića i Rajsa nakon čega je Bogdanović prekinuo seriju Crne Gore. U nastavku sjajan potez Ognjena Kuzmića koji je prvo izblokirao Radončića, a potom sjajno realizovao napad nakon asistencije Bogdanovića. Nastavljen je ‘trojkaški >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << rat’, iz teške pozicije je Birčević bio precizan, a potom i ponovo Đurišić.
Ipak, prvu četvrtinu Crnogorci završavaju sa prednošću i to nakon što je Nikola Ivanović pogodio težak šut preko Vladimira Štimca za 24:19. Do sredine drugog kvartala je Srbija preokrenula i to serijom od 7:0. Pet poena je vezao Dragan Milosavljević, a onda i Stefan Birčević. To je dovelo do nesigurnosti gostiju u napadu, Bogdan Bogdanović pogađa uz faul te dovodi našu selekciju na 46:37 što je bio rezultat na poluvremenu.
FOTO: STARSPORT

Ubrzo je došlo i do razlike od dve cifre, Stefan Jović je doneo nove poene Srbiji, a potom i ponovo Bogdan Bogdanović. Danilo Nikolić u narednom napadu vraća na minus od osam poena razlike, trojkom. Ali, onda je naša selekcija zaigrala kao i juče sa Grcima. Ređali su se dobri napadi, Bogdanović je pogodio za tri,, odmah zatim i Mačvan i bilo je 57:44. Crnogorci su se na vreme ‘probudili’ i uputili valjan odgovor u vidu serije od 11:1 kada su spustili na svega tri razlike.
To je bila najbolja prilika za tim Bogdana Tanjevića da preokrene. Onda su puleni Saleta Đorđevića zaigrali dosta konkretnije i povratili razliku. Na dva minuta do kraja su Kuzmić i Birčević zaokružili seriju od osam poena, da bi u sledećem napadu Dubljević napravio korake zbog čega se iznervirao, verbalno napao sudiju i zaradio tehničku grešku.
Najbolji je večeras bio Bogdan Bogdanović koji je upisao 25 poena i bio proglašen za najkorisnijeg igrača.
SRBIJA – CRNA GORA 82:71
(19:24, 27:13, 18:18, 18:16)
SRBIJA: Mačvan 4, Bogdanović 25, Lučić 6, Milosavljević 5, Birčević 15, Štimac 2, Lazić 5, Micić, Gudurić 6, Jović 4, Kuzmić 6, Marjanović 4.
CRNA GORA: Vučević 10 (10 skokova), Mihailović 10, Šehović 8, Pavličević, Radončić, Đukanović 5, Rajs 3, Todorović 2, Đurišić 10, Nikolić 5, Dubljević 13, Barović.
FOTO: STARSPORT

The post TROFEJ BEOGRADA: Srbija jača od umora i Crne Gore, magični Bogdanović! (FOTO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.