Šved: Saigrači su mi verovali, to me motivisalo

Izvor: B92, 13.Sep.2017, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šved: Saigrači su mi verovali, to me motivisalo

Aleksej Šved bio je junak još jedne pobede Rusije, a nakon meča sa Grčkom (74:69) istakao je podršku saigrača i selektora u teškim trenucima.

Najbolji igrač "Zbornaje" je u prvom poluvremenu postigao samo četiri poena, pogodivši tek jedan od sedam šuteva iz igre.

U nastavku se razigrao i meč završio sa 26 poena (7/22), uz pet asistencija, a nakon pet izgubljenih lopti u prvih 20, u nastavku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prepustio rivalu samo dve.

"Imali smo dva različita poluvremena. U prvom smo promašili mnogo šuteva, oni su stigli do dvocifrene prednosti, ali saigrači i selektor su mi verovali u nastavku. Uspeli smo zaigramo bolje u drugom i vratimo se. Nisam zaslužan samo ja, imao sam veliku pomoć, svi su igrali dobro. Njihovo poverenje mi je mnogo pomoglo, motivisalo me", rekao je Šved.

Rusija u polufinalu čeka pobednika duela između Italije i Srbije (20:30), koju je "Zbornaja" nadigrala u grupnoj fazi turnira (jedini poraz "Orlova").

"Oba tima su sjajna, ovde svako svakoga može da pobedi. Kao što sam rekao pre turnira ne treba da razmišljamo o medaljama nego samo u utakmici, prvoj narednoj. Ispred nas su još dve, svi želimo samo da se odmorimol. Sutra ćemo razmišljati o sledećem protivniku", zaključio je najplaćeniji košarkaš Evrope.

Polufinalni meč ovog dela "kostura" na programu je u petak od 20:30.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.