Švarcenberg: Berluskoni proseksao šanse za reforme u Italiji

Izvor: Blic, 02.Nov.2011, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švarcenberg: Berluskoni "proseksao" šanse za reforme u Italiji

Šef češke diplomatije, knez Karel Švarcenberg morao je danas da se pravda italijanskom ambasadoru u Pragu za svoju netaktičnu izjavu da je italijanski premijer Silvio Berluskoni šanse svoje zemlje za reforme "proseksao".

Švarcenberg je to izjavio u intervjuu za vikend izdanje dnevnika "Lidove novini" i to još vulgarnijim, prostim rečima kada je objašnjavao listu uzroka problema evrozone. On je tada naglasio da Grčka i Portugalija nije trebalo uopšte da budu primljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u evrozonu.

"Italija se tada činila bolja. Istina je da je kriva Berluskonijeva vlada koja nije sprovodila reforme. Berluskoni je to vreme 'proseksao' umesto da ga iskoristi za reforme", rekao je Švarcenberg, a svoju saradnicu koja je prisustvovala intervjuu zamolio je, pre nego što je izgovorio vulgarnu reč, da zapuši uši.

Diplomate češkog ministarstva spoljnih poslova morale su danas zbog toga da "izglade stvar", nakon što je prijem kod njih zatražio italijanski ambasador Paskal D'Avino.

"Od te izjave niko nije pravio dramu", kazao je za sutrašnje "Pravo" portparol MSP Vit Kolarž.

Dramu nije pravio ni knez Švarcenberg, jer se u svom stilu za "Pravo" našalio da je Berluskoniju nekada na njegovim ljubavnim avanturama i sam zavideo.

Povezane vesti: Berluskoni: Merkel mi se izvinila. Vlada u Berlinu demantuje Berluskoni nemoćan da sprovede reforme

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.