
Izvor: Svet plus, 10.Jan.2020, 11:31 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Švajcarske sarmice u blitvi sa kobasicama! (RECEPT)
Dodajte paradajz i origano da jelo učinite italijanskim, dodajte vino i estragon da ga pretvorite u francuski specijalitet. Dodajte pavlaku za ruski šmek, a limun i cimet za grčki. Dodajte soja sos da jelo postane kinesko, ali dodajte beli luk da bi postalo dobro. - rekla je Elis Mej Brok. A evo kako izgleda jedno švajcarsko jelo. Švajcarske sarmice u blitvi sa kobasicama!
Potrebno za švajcarske sarmice: >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
200 gr kvalitetnije goveđe kobasice
100 gr slanine
2 jajeta
200 ml pavlake za kuvanje
50 gr kačkavalja
veza blitve sa većim listovima
3 kašike brašna
biber
Mera je za deset sarmica.
Priprema:
Na malo ulja propržiti slaninu isečenu na sitne kockice, zatim dodati kobasicu takođe sitno isečenu.Brašno razmutiti sa malo vode i sipati u sud sa slaninom i kobasicom. Naliti sa čašom vode i prokuvati da bude gušća kaša. Dodati jaja i dobro promešati. Dodati biber, ali so nemojte jer su kobasice već dovoljno slane.
Kašikom stavljati smesu na list blitve koji je predhodno obaren (a zatim stavljen u hladnu vodu). Uviti sarmice, a onda ih propržiti sa obe strane na tihoj vatri. Sarmice složiti u vatrostalni sud, preliti sa pavlakom, narendati krupno kačkavalj i zapeći. Služiti uz salatu od cvekle, salatu od rendane šargarepe, kiselu pavlaku…
Prijatno!