Suzavac na ulicama Atine tokom posete Pompea, zapaljena zastava SAD

Izvor: RTS, 05.Okt.2019, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzavac na ulicama Atine tokom posete Pompea, zapaljena zastava SAD

Tokom posete američkog državnog sekretara Majka Pompea Grčkoj, grupa demonstranata se sukobila sa policijom, koja je upotrebila suzavac da ih rastera.
Nekoliko stotina demonstranata iz radničkog sindikata PAME, koji podržava Komunistička partija, okupilo se na glavnom atinskom trgu Sintagmi protestujući protiv izmene sporazuma o odbrani između dve države, koje se tiču američkih vojnih baza u Grčkoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Demonstranti su zapalili američku zastavu, uzvikivali "Amerikanci, ubice naroda" i nosili transparente na kojima je pisalo "Pompeo, idi kući", "Ne grčko-američkom sporazumu".
Tokom protestne šetnje prema američkoj ambasadi u Atini, demonstranti su se sukobili sa policijom, koja je upotrebila suzavac.
Uprkos tome, Pompeo je ocenio da odnos dve zemlje nikada nije bio jači, prenosi Rojters.
Poručio je da je uveren da Grčka može da bude stub stabilnosti u regionu.
Međutim, istakao je zabrinutost zbog kineskih ulaganja u infrastrukturu Grčke.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.