Izvor: JUGpress.com, 14.Jun.2022, 21:57

Sutra počinje festival klasične muzike “Constantinus”

NIŠ

Nakon dve godine pauze zbog pandemije koronavirusa međunarodni festival klasične muzike “Constantinus”  ponovo se organizuje u Nišu. Festival počinje sutra, 15.juna i traje do petka 17. juna. Koncerti se održavaju u Sinagogi od 19,30 sati , a ulaz je slobodan.

Festival posvećen delima klasične muzike trajaće tri dana, a publika će imati priliku da uživa u izvedbi vrsnih umetnika. Na programu prve festivalske večeri je izbor francuskih pesama od Trubadura >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << do Brela,  dela domaće muzike kao pesme karakterističnim za mediteransko podneblje iz Italije, Španije i Grčke koje izvodi Radmila Bakri.

Drugog dana festivala ljubitelji klasiče muzike će moći da uživaju u delima  Jozefa Hajdna, Franca Nojbauvera, Roberta Fuša i Ludviga Špora koje će na vioini izvesti Aleksandra Milanović i Aleksandra Kijanović. Dok će trećeg dana nastupiti sastav iz Banja Luke “Flutete” koji čine flautiskinje Marija Pilipović, Sunčica Lončar i Sonja Miletić.

                                  Međunarodni festival klasične muzike “Constantinus” održava se jedanesti put zaredom, a poslenje dve godine nije organizovan zbog poznate situcije sa koronavirusom. Koncerti počinju u 19:30 sati, a ulaz je besplatan.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.