Sukobi zbog iskopavanja zlata na Halkidikiju

Izvor: Blic, 10.Sep.2012, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi zbog iskopavanja zlata na Halkidikiju

Više stotina demonstranata danas se nekoliko sati sukobljavalo s policijom, na protestu zbog planova vezanih za projekat iskopavanja zlata na grčkom poluostrvu Halkidiki.

Demonstranti su policajce gađali dimnim bombama i podmetnuli požar, koji je kasnije ugašen, saopstila je policija.

Demonstranti, s druge, strane, tvrde da je policija na njih bacala suzavac i pogodila i ranila člana parlamenta iz Radikalne levičarske koalicije Vangelisa Dijamantopulosa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ovo je nije prvi sukob vezan za iskopavanje zlata na Halkidikiju, koji je stanovnike te oblasti okrenuo jedne protiv drugih.

Vlasnici smeštaja za turiste protive se iskopavanju, pozivajući se na očuvanje životne sredine, dok druga strana tvrdi da će projekat doneti na hiljade novih radnih mesta u ekonomski teškom trenutku.

Protivnici projekta, uz pomoć levičarskih aktivista, pre desetak godina uspeli su da zaustave projekat iskopavanja zlata u obližnjem regionu, vredan milijarde dolara.

Povezane vesti: Sukobi demonstrata i policije zbog iskopavanja zlata na Halkidikiju Južnoafričko tužilaštvo povlači optužnicu protiv rudara za ubistva kolega Egipatska vlada podnela ostavku Vojnom savetu Molotovljevi kokteli i suzavac zbog atinske deponije Troje mrtvih u sukobima demonstranata i policije u Egiptu
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.