Sudeći prema izlaznim anketama već se zna ko je pobednik izbora u Grčkoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2023, 20:05

Sudeći prema izlaznim anketama već se zna ko je pobednik izbora u Grčkoj

U pitanju je zajednička izlazna anketa koju su dogovorile sve kompanije za ispitivanje javnog mnjenja i sve televizijske stanice

Očekuje se da će stranka Nove Demokratije dobiti od 36% do 40%, SIRIZA sa 25% na 29%, PASOK je treći sa 9,5% na 12,5% - Procenat koji su prikupili KKE, Hellenic Solution, MERA25 i Freedom Sailing, prenosi Oema.

Jasna i velika pobeda Nove demokratije nad Sirizom pokazala se u izlaznim anketama koje su objavljene neposredno nakon zatvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biračkih mesta širom Grčke u nedelju u 19 časova.

Zajednička izlazna anketa koju su dogovorile sve kompanije za ispitivanje javnog mnjenja i sve televizijske stanice pokazuje da bi prednost ND nad Sirizom na izborima mogla dostići 11 procentnih poena.

Prema zajedničkoj izlaznoj anketi, očekuje se da će Nova demokratija dobiti između 36% i 40%. SIRIZA se kreće na mnogo nižim nivoima sa 25% na 29% što se prema podacima ovog sata čini maksimalnim procentom za stranku Aleksisa Ciprasa.

PASOK/Pokret za promene se pojavljuje kao treća sila sa procentima u rasponu od 9,5% do 12,5%. Očekuje se da će KKE prikupiti procente od 6% do 8%. Grčko rešenje se beleži po stopama od 3,5% do 5,5%.

Trileri se očekuju u narednih nekoliko sati za MeRA25 Janisa Varufakisa i Slobodno putovanje Zoe Konstantopulu. MePA25 zauzima 2,5% do 4,5% biračkog tela i očekuje se da će ući - čak i marginalno - u parlament. Predviđa se duga noć za partiju Zoia Konstantopulua koja će, čini se, sakupiti procenat od 2,2% do 4,2% i prosečnu vrednost od 3,2% što čini Slobodnu plovidbu u parlamentu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.