Strateško partnerstvo Karneksa i Creta Farms

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2017, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strateško partnerstvo Karneksa i Creta Farms

Kompanija Karneks, koja posluje u sastavu MK grupe, saopštila je danas da ostvaruje strateško partnerstvo sa grčkom kompanijom Creta Farms koje podrazumeva zajednički plasman inovativnog proteinskog 'sneka' na tržište Srbije.

Ovi pileći i svinjski 'snekovi', jedini te vrste na svetu, u Srbiji će se prodavati pod imenom "Oliving O'Roll", a već tokom narednih meseci biće dostupni na policama supermarketa i drugih tržišnih kanala, saopštio je Karneks.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Creta Farms lider je na tržištu mesne prerađevine i proizvodnje svinjskog mesa u Grčkoj.

"Znamo koliki je značaj novih trendova u ishrani i konstantno se trudimo da našim potrošačima ponudimo inovativne proizvode, vrhunskog kvaliteta i ukusa", rekao je direktor prodaje u kompaniji Karneks Vladica Mladenović.

Prema njegovim rečima, strateško partnerstvo sa liderom u mesnoj industriji u Grčkoj predstavlja nastojanje da se domaćim potrošačima obezbedi potpuno nov proizvod - jedini sočni 'snek' od mesa na svetskom tržištu koji kombinuje odličan ukus, visok sadržaj hranljivih sastojaka i laku konzumaciju.

"Kao lider mesne industrije u Srbiji, Karneks je svojim imenom stao iza ove inovacije u nameri da kroz zajedničku saradnju sa grčkim partnerom uspešno plasira i pozicionira nove proizvode u kategoriji snekova na domaće tržište", dodao je Mladenović.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je rekao da u potpunosti PKS podržava i pozdravlja saradnju domaćeg Karneksa i kompanije Creta Farms.

"Ta saradnja će, sigurni smo, biti od izuzetnog značaja za privrede obe zemlje. Nadamo se da će ovi inovativni proizvodi vrlo brzo osvojiti poverenje domaćih potrošača", rekao je Čadež.

Creta Farms je počela sa proizvodnjom linije "Olivia" 2001 godine. Proizvodi iz ove linije su inovativani, veoma hranljivi u oblasti mesne prerađevine sa odličnim ukusom koji obezbeđuje ekstra devičansko maslinovo ulje.

Creta Farms se u poslednjih nekoliko meseci brzo širi na Balkanu, a strateško partnerstvo sa kompanijom Carnex predstavlja ulazak i na srpsko tržište.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan sporazum o saradnji srpskog Karneksa i grčkog Creta Farms

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2017

Srpska kompanija "Karneks" i grčka kompanija "Creta Farms" potpisale su danas sporazum o saradnji u oblasti mesa i suhomesnatih proizvoda, a koji podrazumeva zajednički plasman inovativnog proteinskog sneka na tržište Srbije...Kako se navodi u zajedničkom saopštenju kompanija, pileći i svinjski...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.