Stonoteniserke Novog Sada u četvrtfinalu Kupa Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2021, 17:17

Stonoteniserke Novog Sada u četvrtfinalu Kupa Evrope

Istorijski rezultat stonoteniserke Novog Sada ostvarile su ubedljivom pobedom nad italijanskom ekipom Norbelo sa 3:0 i prvi put su se našle među 8 najboljih ekipa, u drugom po kvalitetu evrotakmičenju.

Uloga domaćina završnog turnira bila je odlična motivacija za izabranice Slobodana Stojanova. Od prvog meča u maloj sali SPENS-a, Novosađanke su bile sjajne protiv iskusnih igračica u italijanskoj ekipi.

Aneta Maksuti ponovila je odličnu igru iz jučerašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << duela sa Lilom i sa 3:0 savladala grčku reprezentativku Kristinu Toliu, da bi potom Rumunka, Alina Zaharija, napravila veliki preokret i posle 5 setova bila bolja od Kjare Kolantoni.

I u trećem duelu videli smo veliku borbu. Kapiten Novog Sada, Tijana Jokić, imala je set i 4 poena zaostatka protiv mađarske veteranke, 51-godišnje, Kristine Nađ, da potom zaigrala sjajno i nakon što je drugi set dobila na razliku 17:15, više nije bilo dileme da li će uspeti da donese odlučujući poen svojoj ekipi.

Grupna faza Kupa Evrope završava se večeras, kada će Novi Sad saznati ime protivnika u sutrašnjoj borbi za polufinale.

Treba istaći da su samim plasmanom u četvtfinale Kupa Evrope, šampionke Srbije obezbedile pravo nastupa u Ligi šampiona, naredne sezone.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.