Stigla pretnja Grčkoj

Izvor: B92, 21.Avg.2019, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigla pretnja Grčkoj

Vašington -- SAD će preduzeti sve što je moguće kako bi sprečile da iranski tanker u Sredozemlju dostavi naftu Siriji i na prekrši američke sankcije, izjavio Pompeo.

Američki državni sekretar je upozorio zvaničnu Atinu da ne pomaže iranskom tankeru i zapretio sankcijama ukoliko se to dogodi, prenosi Rojters.

Grčka je saopštila da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije dobila nikakav zahtev od plovila da pristane u jednoj od njenih luka.

"Jasno smo stavili do znanja da bilo ko ko dodirne brod, bilo ko ko im dopusti da pristanu rizikuje da mu SAD uvedu sankcije", rekao je Pompeo.

Poručio je da će SAD uraditi sve što je moguće da spreče odlazak tankera u Siriju. Na tankeru se nalazi oko dva miliona barela nafte.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.