Štednja u grčkoj crkvi

Izvor: RTS, 20.Apr.2013, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štednja u grčkoj crkvi

Za predstojeći Uskrs Atinska arhiepiskopija obavestila je cirkularnim pismom da svi nivoi sveštenstva i službenici u crkvenoj službi neće dobiti dodatnu platu. Ukida se i bonus plata za Božić kao i za godišnji odmor.

Atinska arhiepiskopija obavestila je cirkularnim pismom sve dijeceze da episkopat, svi nivoi sveštenstva i službenici u crkvenoj službi za predstojeći Uskrs neće dobiti dodatnu platu, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Verska informativna agencija (VIA).

Ujedno se obaveštava da se ukida bonus plata za Božić kao i za godišnji odmor.

Tako će svi kojima je crkva poslodavac, takvih je oko 10.000, u buduće imati 12, a ne kao do sada 15 mesečnih plata tokom godine.

Plate višem i nižem kliru isplaćuju se iz državnog budžeta, preko eparhija.

Kako je arhiepiskopija saopštila, pojedine mitropolije, ukoliko same imaju sredstava, mogu da isplate uskršnji dodatak u iznosu plate, ili manjem.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.