Stanje sa brojem migranata u Grčkoj se DRASTIČNO PROMENILO: Razlika je 30 odsto

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 01:00

Stanje sa brojem migranata u Grčkoj se DRASTIČNO PROMENILO: Razlika je 30 odsto

Ova zemlja je okrenula novu stranicu u migracionom problemu

Broj migranata, izbeglica i azilanata koji su bili smešteni na grčkim ostrvima opao je za 29,6 odsto u julu u odnosu na 1. januar 2020, saopštilo je danas grčko Ministarstvo za migracije i azil.

Tačnije, početkom januara ukupan broj izbeglica i migranata koji je živeo u objektima na ostrvima iznosio je 42.007, a 31. jula je bilo 29.579.

U pogledu dolaska migranata i izbeglica u Evros i na ostrva, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u poslednja tri meseca zabeležen je pad od 90 posto u odnosu na relevantni period 2019. godine, međutim došlo je do povećanja dolazaka za 24,3 posto u odnosu na jun.

Jula 2020. godine 1.030 ljudi se iselilo iz Grčke, bilo zato što su deportovani ili vraćeni (334), dobrovoljno su deportovani preko Svetske organizacije za migracije (124), 106 migranata se dobrovoljno vratilo u svoje zemlje, a 239 je preseljeno u druge članice EU.

Grčki ministar za migracije i azil Notis Mitarači istakao je da primenom uravnotežene politike migracije koristeći plan, Grčka je okrenula stranicu u migracionom problemu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.