Srušio se most u Grčkoj: Poginula najmanje jedna, dve osobe nestale

Izvor: B92, 23.Jul.2023, 13:36

Srušio se most u Grčkoj: Poginula najmanje jedna, dve osobe nestale

Deo mosta na ulazu u grčki grad Patras srušio se danas.

Izveštaji ukazuju da je najmanje jedna osoba poginula, dve se vode kao nestale, a pet je povređeno i oni se prevezeni u bolnicu.

Reč je o mostu u blizini romskog naselja, na Perimetriki Odos Patrasu, na 205. kilometru nacionalnog autoputa Atina-Patras, saznaje ERT.

Ranije je taj most imao problema sa statikom, zbog čega su od 2021. godine počeli radovi na njegovoj sanaciji, prenosi Katimerini. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Most je pokazivao znake značajne korozije i popravljan je deo po deo.

Na mesto nesreće stiglo je šest vozila hitne pomoći i mobilnih medicinskih jedinica, kao i najmanje 18 vatrogasaca sa psom tragačem, saopštio je Nacionalni centar za hitne slučajeve.

Najmanje dvoje povređenih su radnici koji su radili na sanaciji mosta, navodi Katimerini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.