Srpsko-grčka saglasnost o ključnim pitanjima

Izvor: RTS, 25.Maj.2013, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko-grčka saglasnost o ključnim pitanjima

Ministri odbrane Srbije i Grčke Aleksandar Vučić i Panos Panajotopulos postigli punu saglasnost o ključnim političkim pitanjima, kao i o daljem i bržem unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić i ministar odbrane Grčke Panos Panajotopulos postigli su punu saglasnost o svim ključnim političkim pitanjima, kao i daljem i bržem unapređenju ekonomske saradnje dveju zemalja.

 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Vučić je grčkom kolegi prilikom sastanka u Beogradu zahvalio na podršci koju Grčka pruža očuvanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije, ali i podršci koju ta zemlja pruža Srbiji na njenom evropskom putu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Ministar Panajotopulos je pozdravio reformski kurs Vlade Srbije, kao i rezultate koje Srbija postiže na putu evropskih integracija.

Vučić je zahvalio grčkom kolegi na postojećoj saradnji između grčke i srpske vojske, izrazivši uverenje da bi ta saradnja mogla biti još bolja posebno u obučavanju specijalnih snaga, ali i u vojno-obrazovnom i vojno-medicinskom segmentu.

Panajotopulos je naglasio da između Republike Grčke i Republike Srbije nema otvorenih pitanja i da će Ministarstvo odbrane Grčke učiniti sve da poveća broj zajedničkih aktivnosti s Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.

Grčki ministar je pozvao Vučića da poseti Atinu i da se sastane sa najvišim zvaničnicima Grčke, što je Vučić i prihvatio.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.