Izvor: Luftika.rs, 13.Jul.2023, 09:26

Srpski tag od 1. septembra važi i na hrvatskim auto-putevima

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, izjavio je nedavno da bi sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom uskoro trebalo da budu potpisani sporazumi oko jedinstvene elektronske naplate putarine, kao što je već učinjeno Severnom Makedonijom.
Sada je to definisano i sa Hrvatskom, a srpski tag na tamošnjim putevima počinje da važi 1. septembra.
Preduzeće „Hrvatske autoceste“ i Putevi Srbije danas potpisuju memorandum o saradnji, prenosi Telegraf. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Vesić je razgovarao i sa novim ministrom transporta Grčke, navodeći da se nada da bi do kraja godine takav sporazum mogao da bude potpisan i sa tom zemljom.
– Grčka, Severna Makedonija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora su nama najvažnije zemlje kada su u pitanju naši ljudi koji koriste automobile – kazao je ministar.
Inače, elektronska naplata putarine počela je 1. jula sa Severnom Makedonijom, u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“, a Vesić je objasnio da je jedino potrebno da vozači prekonfigurišu „tag“ za elektronsku naplatu putarine sa pripejda na postpejd.
Dodao je da to mogu da učine i na samom graničnom prelazu Preševo, gde je postavljeno prodajno mesto.
Hrvatska u Šengenu: Evo šta možete da unesete, u suprotnom kazne do 13.000 €

Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski tag od 1. septembra i na hrvatskim auto-putevima

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 13.Jul.2023

BEOGRAD – Preduzeće “Hrvatske autoceste” i Putevi Srbije danas potpisuju memorandum o saradnji. Ta saradnja između ostalog podrazumeva da će srpski tag uređaju od 1. septembra moći da se koriste i na hrvatskim auto-putevima, najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.