Izvor: Blic, 01.Avg.2023, 13:37

Srpkinja se vratila iz Grčke i pokrenula neverovatan biznis! Okupila žene iz svih krajeva Srbije i sada prave unikatne džempere, a jedan je ponela i Jelena Đoković na Vimbldonu (FOTO)

U ekspanziji mašinske proizvodnje, ručni rad postao je retkost i u strahu da se potpuno izgubi, dobio je neprocenjivu vrednost. To je shvatila i Marijana Andrić koja se pre osam godina iz Grčke vratila u Srbiju. Želela je da stari srpski zanat vezenja i pletenja po kom su naše žene bile prepoznatljve, otrgne od nestajanja i u tome uspela. Okupila je vredne pletilje iz svih delova Srbije i napravila svoj Maridruna tim čiji unikatni džemperi obalaze svet.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NJIHOVE DŽEMPERE NOSILE SU JELENA ĐOKOVIĆ, PRVA DAMA SRBIJE, ALI I PRINCEZE I BLOGERKE ŠIROM SVETA Marijana se vratila iz Grčke i pokrenula biznis u Priboju! FOTO

Izvor: Pančevac-online.com, 01.Avg.2023

Priboj – U ekspanziji mašinske proizvodnje, ručni rad postao je retkost i u strahu da se potpuno izgubi, dobio je neprocenjivu vrednost. To je shvatila i Marijana Andrić koja se pre osam godina iz Grčke vratila u Srbiju. Želela je da stari srpski zanat vezenja i pletenja po kom su naše žene...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.