Srbija protiv SAD za polufinale Svetskog kupa

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 21:43

Srbija protiv SAD za polufinale Svetskog kupa

Vaterpolisti Srbije u noći između petka i subote od 4.00, igrsaće protiv reprezentacije SAD u Los Anđelesu u četvrtfinalu Svetskog kupa.

Reč je o takmičenju koje je prvi put odigrano u Beogradu i Rijeci 1979. godine, a Jugoslavija je pobedila 1987. i 1989, dok je SCG bila najbolja 2006, a Srbija 2010. i 2014. godine.

Ove godine Svetski kup je povezan sa Svetskom ligom i učesnici su dobijeni kroz kvalifikacine turnire, a Srbija je pravo učešća dobila uspešnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastupom na turniru u Podgorici.

U ostalim susretima četvrtfinala se sastaju Mađarska – Grčka, Italija – Rumunija i Španija – Nemačka.

Srbija i SAD ukrštaju sa parom Španija – Nemačka, a finalisti Svetskog kupa stiču pravo igranja na Svetskom prvenstvu u Dohi narednog februara.

Srbija je pripreme počela krajem maja, ali je kompletna bila 8.juna kada su se pridružili učesnici fajnal-ejta Lige šampiona.

Od ranije je poznato da selektor Uroš Stevanović neće moći da računa na Dušana Mandića, dok je zbog povrede ramena otpao Viktor Rašović.

Vaterpolo reprezentacija je prvi ispit imala u Istanbulu, u kojem su održane kvalifikacije za učešće na EP u Netalji, u januaru 2024.

Pobeđeni su Velika Britanija (28:0), Slovačka (15:8) i Turska (16:4), a selektor Uroš Stevanović je u oceni turnira rekao da nije zadovoljan igrom, ali i da je to logično.

Kruna sezone je Svetsko prvenstvo u Fukuoki, za vaterpoliste program počinje 17.jula.

Turnir u Los Anđelesu će poslužiti kao priprema, a posle Svetskog kupa reprezenzacija se seli u dobro poznatu bazu, Kašivazaki gde će se pripremati sa Crnom Gorom.

Branislav Mitrović je istakao da je dosadašnji rad više nego dobar, da je motiv veliki, ali i da je svima jasno da ima dosta prostora za napredak i da naredne dane treba iskoristiti za ispravljanje slabosti, podizanje forme i približavanju željenom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Delfini" ostali bez polufinala

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 08:58

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog kupa..."Delfini" su prošle noći u Los Anđelesu izgubili od selekcije SAD sa 9:10 (5:3, 1:0, 3:3, 0:4),..Srbija je posle tri četvrtine imala tri gola prednosti, ali su vaterpolisti SAD u poslednjoj deonici preokrenuli...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.