Srbija pobedila Grčku, sa Italijom za peto mesto na EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2020, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pobedila Grčku, sa Italijom za peto mesto na EP

Vaterpolisti Srbije pobedili su Grčku sa 12:9 (3:3, 3:2, 4:2, 2:1) u borbi za peto do osmog mesta na šampionatu Evrope u Budimpešti.

Protivnik u meču za peto mesto biće nam selekcija Italije, koja je danas savladala Rusiju sa 14:12.

Izabranici Dejana Savića uspeli su da se oporave od neočekivanog poraza u četvrtfinalu protiv Španije, prvog na prvenstvima Evrope nakon 2010. godine, i danas su potpuno nadigrali Grčku.

Napad koji je protiv Španaca potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zakazao danas je funkcionisao neuporedivo i od 12 golova čak deset je bilo iz igre, uz po jedan sa igračem više i iz peterca.

Odbrana nije bila na vrhunskom nivou, ali sa 50 odsto odbranjenog igrača manje dovoljno dobra da se ostvari sigurna pobeda.

Sada sledi duel dva "ranjena lava", jer su Italijani kao prvaci sveta neočekivano izgubili od Crne Gore, a naši vaterpolisti su posle četiri uzastopne titule prvaka Evrope ostali čak i bez medalje.

Igrač više: Srbija 7 (1), Grčka 12 (6).   Peterci: Srbija 1 (1).

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 1, Dedović 3, Ranđelović, Ćuk, Vico 2, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović 3, B. Mitrović.

Grčka: Emanuil, Konstantinos 1, Dimitrios, Kapocis, Funtulis 1, Papanastasiju 1, Dervisis, Argiropulos 1, Murukis, Kolomvos 2, Gunas, Vlahopulos 3, Galanidis.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija pobijedila Grčku, sa Italijom za peto mjesto na EP

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2020

Vaterpolisti Srbije igraće za peto mjesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, pošto su danas u utakmici za plasman pobijedili Grčku 12:9 (3:3, 3:2, 4:2, 2:2).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.