Srbija je, kao i uvek u teškim trenucima, spremna da im pomogne Predsednik Vučić uputio podršku Grčkoj (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2021, 18:25

"Srbija je, kao i uvek u teškim trenucima, spremna da im pomogne" Predsednik Vučić uputio podršku Grčkoj (FOTO)

Katastrofi u Grčkoj ne nazire se kraj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je podršku građanima i vlasima Grčke koji se već danima bore sa strahovitim požarima.

- Šaljemo svoje saosećanje i ohrabrenje građanima i vlastima Grčke. Srbija je, kao i uvek u teškim trenucima, spremna da im pomogne u borbi sa vatrenom stihijom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i otklanjanju njenih posledica svim raspoloživim sredstvima - piše na zvaničnom Tviter nalogu predsednika Vučića.

Шаљемо своје саосећање и охрабрење грађанима и властима Грчке. Србија је, као и увек у тешким тренуцима, спремна да им помогне у борби са ватреном стихијом и отклањању њених последица свим расположивим средствима.

— Александар Вучић (@predsednikrs) August 7, 2021

. Dve osobe su do sada poginule, a vatrogasci i hitne službe već nekoliko dana bore se sa vatrenom stihijom. Teška situacija trenutno je u severnom delu Atine i na ostrvu Evija.

Požari koje neprestano razbuktavaju jaki vetrovi koji duvaju u Grčkoj već nekoliko dana. Policija je juče išla od vrata do vrata u predgrađima severno od Atene i pozivala ljude da se evakuišu. Nad glavnim gradom nadvio se veliki oblak crnog dima. Situacija je, ako je to uopšte moguće, još gora na ostrvu Evija.

Podsećamo, više od 150 požara buknulo je od utorka, od periferije Atine do ostrva Evije. Premijer Micotakis upozorava da najgore tek dolazi.

- Danas očekujemo jake zapadne vetrove u mnogim delovima zemlje. Takvi uslovi bez presedana prate talas vreline koji trpimo danima, i koji je Grčku pretvorio u bure baruta. Šest regiona uključujući Atiku, u statusu su crvenog meteo-alarma. Budite jako oprezni - poručio je Micotakis.

Na Eviji je od utorka evakuisano više desetina sela, a oko 85 ljudi spaseno je brodom sa plaže, dok je požar spaljivao borovu šumu, poslavši oblake pepela i dima u vazduh.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.