Srbija i Grčka traže rešenje problema u turizmu izazvanih pandemijom

Izvor: Beta, 03.Dec.2020, 18:19

Srbija i Grčka traže rešenje problema u turizmu izazvanih pandemijom

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i ambasador Grčke Jorgos Djakofotakis danas su se složili da je potrebno omogućiti ulazak predstavnika, odnosno vlasnika srpskih turističkih agencija u Grčku radi dogovora sa poslovnim partnerima u vezi sa plaćenim turističkim aranžmanima.Grčki ambasador je poručio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se ovaj problem uspešno i u što kraćem roku reši, i to na osnovu spiska vlasnika agencija kojima je potrebno odobrenje za ulazak u Grčku, koje će resorno ministarstvo dostaviti.Tatjana Matić je predložila protokol o saradnji sa grčkim turističkim sektorom na osnovu kojeg bi ubuduće bila organizovana komunikacija dve zemlje u odnosu na posledice pandemijske krize."Ovakve situacije nisu dobre ni za Srbiju ni za Grčku. Sada kada smo veoma zabrinuti za zdravlje i bezbednost ljudi moramo istovremeno da mislimo i na ljude koji zavise od turizma, čiji su to biznisi i način da održe svoje porodice", naglasila je Matić.Na sastanku je dogovoreno da se dalje radi na smanjenju cene rominga, odnosno nastave procedure u vezi sa Memorandumom o saradnji u oblasti telekomunikacija izmedju dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Srbija i Grčka traže rešenje problema u turizmu izazvanih koronom

Izvor: Radio 021, 03.Dec.2020

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i ambasador Grčke Jorgos Djakofotakis danas su se složili da je potrebno omogućiti ulazak predstavnika, odnosno vlasnika srpskih turističkih agencija u Grčku radi dogovora sa poslovnim partnerima u vezi sa plaćenim turističkim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.