Sputnjik: Grčka povlači ambasadora iz Moskve

Izvor: B92, 10.Avg.2018, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sputnjik: Grčka povlači ambasadora iz Moskve

Grčka povlači ambasadora Andreasa Friganasa iz Moskve, navodi neimenovani izvor Sputnjika.

„Doneta je takva odluka. Lično ju je doneo ministar inostranih poslova Nikos Kocijas", rekao je sagovornik agencije.

Po njegovim rečima, u narednim danima Andreas Friganas će se vratiti u Atinu, u Moskvu će biti poslat drugi ambasador, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je za sada nepoznato kada će se to desiti.

Za sada nema zvaničnog saopštenja MIP-a Grčke.

Povlačenje ambasadora se dešava u trenutku krize u diplomatskim odnosima dveju država, nakon uzajamnog proterivanja ambasadora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gčka povlači ambasadora iz Moskve

Izvor: Vesti-online.com, 10.Avg.2018

Grčka povlači ambasadora Andreasa Friganasa iz Moskve, navodi neimenovani izvor Sputnjika...- Doneta je takva odluka. Lično ju je doneo ministar inostranih poslova Nikos Kocijas - rekao je sagovornik agencije...Po njegovim rečima, u narednim danima Andreas Friganas će se vratiti u Atinu, u Moskvu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.