Sony ponovo meta napada

Izvor: B92, 25.Maj.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sony ponovo meta napada

Sony se još uvek oporavlja od nedavnog hakerskog napada, pri kom su ukradi lični podaci velikog broja korisnika.

To, međutim, nije kraj, kompanija Sony potvrdila je da je grčka verzija sajta Sony Music Entertaiment bila meta hakerskog napada proteklog vikenda.

Hakeri su ukrali lične podatke korisnika, uključujući lozinke, email adrese i brojeve telefona, ali nisu ukradeni i podaci o kreditnim karticama. Za razliku od oko 100 miliona, prve procene bile govorile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su o 77 miliona oštećenih, u prvom napadu, sada je ugroženo "samo" 8,5 hiljada korisnika, odnosno njihovih naloga.

Sajt je nakon napada ugašen, a biće vraćen u funkciju kada se se izvrši sigurnosna provera.

Pre ovog saopštenja o ovom ponovnom napadu na njihove onlajn servise, iz kompanije Sony izneli su procenu da će ih prethodni incident koštati oko 171 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.