Šojble: Nova grčka vlada moraće da poštuje ranije ugovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2014, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojble: Nova grčka vlada moraće da poštuje ranije ugovore

Ministar finansija Nemačke Volfgang Šojble rekao je da će svaka nova grčka vlada morati da se drži sporazuma koje su postigli njeni prethodnici.

Šojble je to istakao za današnji Bild u trenutku kada Grčka rizikuje prevremene izbore koji bi na vlast mogli da dovedu opozicionu partiju Sirizu koja se protivi merama štednje i uslovima međunarodnog paketa pomoći njenoj zemlji.

Grčka vlada imaće u ponedeljak treću i poslednju šansu da izabere novog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednika. Ukoliko ponovo to ne uspe, biće sazvani parlamentarni izbori.

Siriza, koja je navela da želi da se ponovo pregovara o paketu pomoći Grčkoj, vodi u anketama, tako da postoji velika šansa da dobije prevremene izbore, navodi agencija AP.

Šojble je naveo da će nastaviti da podržava Grčku na njenom "putu teških reformi", ali ako Atina izabere drugi put, "to će biti teško".

"Novi izbori neće promeniti ništa u vezi sa grčkim dugovima. Svaka nova vlada mora da se drži pravnih sporazuma njenih prethodnika", istakao je Šojble.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šojble: Nova grčka vlada moraće poštovati ranije ugovore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Dec.2014

Ministar finansija Njemačke Volfgang Šojble rekao je da će svaka nova grčka vlada morati da se drži sporazuma koje su postigli njeni prethodnici...Šojble je to istakao za današnji Bild u trenutku kada Grčka rizikuje prijevremene izbore koji bi na vlast mogli da dovedu opozicionu partiju Sirizu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.