Šojble: Ne mogu da popustim Grcima

Izvor: B92, 11.Jul.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojble: Ne mogu da popustim Grcima

Nismo spremni da prihvatimo kalkulacije koje je pravila Grčka, kaže nemački ministar finansija Volfgang Šojble.

Šojble je na sastanku ministara evrozone, gde se raspravlja o novom predlogu Grčke za spas od bankrota, rekao da novi predlog te države prevazilazi sve ono što su govorili u prošlosti i da dolaze teški pregovori.

“Mi nismo spremni da prihvatimo kalkulacije koje nisu uverljive”, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Šojble komentarišući novi predlog reformi grčke vlade u zamenu za novi paket pomoći i još jednom ponovio da prema pravilima EU, otpis duga nije moguć.

Prema pisanju medija, nemačka kancelarka Angela Merkel želi sporazum, ali je Šojble protiv daljih pregovora.

Njegov bivši kolega, Janis Varufakis uveren je da nemački ministar finansija želi izbacivanje Grčke iz evrozone kako bi Francuzi prihvatili njegov takozvani model disciplinovane evrozone.Opširnije u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šojble: Ne mogu da popustim Grcima

Izvor: Radio 021, 11.Jul.2015

Nismo spremni da prihvatimo kalkulacije koje je pravila Grčka, izjavio je nemački ministar finansija Volfgang Šojble...Šojble je na sastanku ministara evrozone gde se raspravlja o novom predlogu Grčke za spas od bankrota, rekao da novi predlog te države prevazilazi sve ono što su govorili u prošlosti...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.