Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2020, 16:19

Smanjuje se broj stranaca u Grčkoj?

I to sa šest igrača na četiri

Trenutno grčki košarkaški timovi mogu da računaju na šest stranaca po ekipi. Ali, to bi eventualno moglo da se promeni u bliskoj budućnosti. Unija igrača iz te zemlje objavila je predloge za budućnost grčke košarke, a među predlozima se našao i onaj vezan za smanjenje stranaca na četiri po timu.

Dakle, svaki tim bi u tom slučaju imao četiri strana igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << umesto šest.

"Ovo je jako dobra prilika za grčke igrače da dobiju veću ulogu. Pored profita za našu košarku, verovatno bismo sprečili nove odlaske. Grčka košarka je doživela brojne udarce, a grčki igrači ne dobijaju priliku kakvu bi trebalo. Zato je vreme za nas da se branimo", stav je asoscijacije igrača u ovoj zemlji.

Ideja Unije je da bi sa povećanjem broja domaćih igrača ujedno poraslo interesovanje za celu ligu i da bi ona postala kompetitivnija kada bi porasla u očima navijača.

Postojali su i još neki zahtevi. Da ugovori igrača postanu aktivni kada tim uđe u pripreme. Da se utakmice subotom igraju posle 17 časova i u bilo koje vreme nedeljom...

Igrači su zajedno, imaju zahteve, možda im to na kraju i donese neku korist...

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta…



Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.