Slovenci nezadovoljni svojom Vladom

Izvor: B92, 16.Avg.2011, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenci nezadovoljni svojom Vladom

Ljubljana -- Slovenci su najnezadovoljniji svojom Vladom od svih državljana zemalja članica EU, podaci su poslednjeg istraživanja javnog mnenja Eurobarometar.

Ovo istraživanje je pokazalo da čak 92 odsto Slovenaca smatra da njihova vlada nije efikasna u borbi protiv krize, čime su zauzeli prvo mesto medju državama EU jer su radom svoje vlade nezadovoljniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čak i od Grčke, koja se našla na drugom mestu po nezadovoljnosti državljana.

I ostali državljani zemalja EU su dosta kritični prema radu svojih vlada, jer u proseku 57 odsto ispitanih smatra da su njihove vlade neuspešne u borbi protiv krize.

Istovremeno u proseku 43 odsto stanovnika EU smatra da je privredna kriza stigla do svog vrhunca, dok je u Sloveniji taj optimizam niži i samo 38 odsto ispitanih veruje da kriza neće postati još jača.

Većina državljana EU smatra da se postojeća kriza može rešiti boljom radnom praksom i poboljšanjem obrazovanja (48 odsto ispitanih), smanjivanjem javnog duga i deficita (34 odsto), ali i lakšim uslovima za osnivanje preduzeća. Za razliku od njih, najveći procenat ispitanih Slovenaca (45 odsto) smatra da je za izlazak iz krize najvažnije smanjiti javni dug i deficit.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.