Skupština Grčke izglasala zakon o merama štednje

Izvor: Blic, 30.Jun.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Grčke izglasala zakon o merama štednje

Skupština Grčke je danas izglasala zakon o sprovođenju četvorogodišnjeg plana budžetske štednje koji bi trebalo da omogući nastavak međunarodne finansijske pomoći.

Glasanje je obavljeno po hitnom postupku, uz ograničenje vremena za raspravu. Parlament je u sredu izglasao okvirni plan štednje koji predviđa smanjenje budžetskih rashoda za 28,4 milijarde evra i prihod od privatizacije državnih preduzeća od 50 milijardi do 2015. godine.

Tumačenje rezultata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glasanja je komplikovano jer je svaki poslanik javno glasao o tekstu u načelu, a zatim o svakom od članova novog zakona pojedinačno. Glasanje je u ovom slučaju obavljeno prozivanjem poslanika koji se potom naglas izjašnjava sa "da”, "ne” ili "uzdržan”.

Desničarska opozicija koji je glasala protiv okvirnog zakona u sredu, ovog puta se izjasnila za pojedine odredbe zakona o programu privatizacije i smanjenju državni rashoda, ali je odbila da podrži fiskalne mere koje će pogoditi srednju klasu.

Vlada Socijalističke stranke PASOK ima samo četiri glasa većine (154 među 300 poslanika) zbog nesaradnje jedne svoje poslanice koja je u sredu glasala protiv plana štednje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčki parlament odobrio drugi dio paketa reformi

Izvor: Capital.ba, 30.Jun.2011

ATINA, Grčki parlament odobrio je danas drugi dio prijedloga zakona o mjerama štednje, čime je osigurao nastavak isplate međunarodne fiansijske pomoći Grčkoj, kako zemlja ne bi bankrotirala. Među usvojenim mjerama su povećanje poreza, smanjenje plata, privatizacija i smanjenje broja zaposlenih...

Nastavak na Capital.ba...

Grčka konačno usvojila plan štednje

Izvor: Economy.rs, 30.Jun.2011

Parlament Grčke konačno je danas usvojio novi plan oštre šednje, koji će zemlji obezbediti redovnu tranšu vrednu 12 milijardi evra od međunarodnih kreditora i spasiti je od bankrota.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.