Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal zbog nameštanja drma Grčku, pod lupom Olimpijakos

Zbog nameštanja mečeva pokrenuta je istraga protiv 16 zvaničnika grčkog fudbala, među kojima je i predsednik Olimpijakosa, saopštila je policija.

Tužilaštvo nije imenovalo ljude koji su osumnjčeni za korupciju, ali se navodi da je među njima i prvi čovek najboljeg grčkog kluba Olimpijakosa Evangelos Marinakis.

Klub iz Pireja je osvojio 16 titula grčkog prvenstva u poslednjih 18 godina.

Optuženi su i neki zvaničnici Grčke Federacije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sudije za "namestanje, učešće u kriminalnoj oranizaciji, prevaru i pokušaj iznude i korupciju".

Istraga je fokusirana na mečeve koji su igrani u periodu od 2011. do 2013. godine.

Marinakis, biznismen i brodovlasnik koji poseduje Olimpijakos od 2010, prethodno je bio upleten u skandal sa nameštanjem u sezoni 2010/11, koji je još predmet istrage.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.