Sjedinjene Države prete Grčkoj

Izvor: RTS, 20.Avg.2019, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjedinjene Države prete Grčkoj

Ukoliko Grčka prihvati da iranski tanker pristane u njenim vodama, iz Stejt departmenta najavljuju da bi takav potez mogao da ima krivične posledice po Atinu.
Zvaničnik Stejt departmenta je naveo da su Sjedinjene Američe Države prenele svoju "snažnu poziciju" vladi u Atini u vezi sa iranskim tankerom, za koji Vašington tvrdi da nosi naftu za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Siriju.

"Svako nastojanje da se pomogne tankeru može se smatrati pružanjem materijalne podrške onima koje je SAD označila za terorističku organizaciju i može imati potencijalne krivične posledice", rekao je zvaničnik Stejt departmenta, prenosi Rojters.
Tanker Adrijan Darija 1, otisnuo se iz gibraltarske luke kasno u nedelju i podaci za praćenje brodova pokazuju da plovi ka Kalamati u Grčkoj
Američki zvaničnik rekao je da tanker prevozom nafte pomaže Islamskoj revolucionarnoj gardi, koju su Sjedinjene Države označile kao terorističku organizaciju.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SAD upozorile Grčku i druge zemlje da ne pružaju pomoć iranskom tankeru

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2019

SAD su upozorile Grčku i druge države sredozemnog basena na posledice, u slučaju da pruže pomoć iranskom tankeru „Grejs 1“, koji je, nakon odobrenja, napustio vode Gibraltara i krenuo u taj region, saopštio je Stejt department. . „Videli smo saopštenja da je iranski tanker „Grejs 1“...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.