Sirtaki za Cecu

Izvor: Glas javnosti, 09.Dec.2009, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirtaki za Cecu

BEOGRAD - Istražni sudija Okružnog suda u Beogradu koji vodi istragu protiv Svetlane - Cece Ražnatović (36) i njene sestre Lidije Ocokoljić (35) povodom sumnji da su učestvovale u milionskim malverzacijama prilikom transfera igrača Fudbalskog kluba „Obilić“ u strane klubove, dokumentaciju koja je stigla iz Grčke prosledio je sudskom tumaču za grčki jezik čime je ovaj istražni postupak ušao u sam finiš.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
- Čim se s prevođenja vrate ta dokumenta, koja su dobijena iz fudbalskog kluba, spisi predmeta biće prosleđeni Okružnom tužilaštvu na dalje postupanje - precizirala nam je juče portparol suda Ivana Ramić.

Krajem oktobra u sud je iz Rusije i Austrije stigla dokumentacija koju je istražni sudija Branislav Pantelić tražio u okviru dopune istrage protiv folk pevačice, bivše predsednice FK Obilić, i njene sestre, ta koju se sumnja da joj je pomogla u zloupotrebi položaja.

Beogradsko Okružno tužilaštvo je još pre godinu dana tražilo da se u okviru dopune istrage protiv udovice Željka Ražnatovića Arkana između ostalog pribavi i dokumentacija iz šest zemalja u koje je prodato 15 igrača. Ta dokumentacija bi trebalo da potvrdi, ili opovrgne, da su fudbaleri kluba sa Vračara prodati za daleko veću sumu od one koja je upisana u poslovne knjige „Obilića“.

Iz Grčke je stigao ugovor za Miroslava Savića, koji je prodat „Arisu“, iz Austrije dokumentacija vezana za transfer Dragana Šarca u Šturmu, a iz Rusije za Milana Obradovića, koji je prodat Lokomotivi. Tražena dokumenta, originalne ugovore, prethodno su dostavile Francuska, Bugarska i Turska.

Arkanovoj udovici na teret se stavlja da je od 1998. do 1. marta 2003. godine iskoristila službeni položaj i prodavala igrače inostranim klubovima, a u poslovnim knjigama prikazivala da su fudbaleri prodavani bez obeštećenja klubu. Sumnja se da je nekadašnja predsednica „vitezova“ na ovaj način nezakonito prisvojila 22.529.000 maraka i 480.000 američkih dolara, za koliko je, navodno, oštećen klub sa Vračara. Tokom istrage tužilaštvo je dva puta predlagalo proširenje istrage, a krajem prošle godine i treći put je predložena dopuna istražnog postupka.

Ocokoljićeva je osumnjičena da je, u nameri da pomogne sestri, otvorila devizne račune na Kipru i Mađarskoj, gde je, navodno, prebacivan novac od prodaje.

Ražnatovićeva je uhapšena 17. marta 2003. u akciji „Sablja“, kada je u kući u Ulici LJutice Bogdana prilikom pretresa u „šteku“ nađeno oružje, za koje je kasnije ustanovljeno da je trofejno i da je pripadalo njenom suprugu.

Istraga protiv Ražnatovićeve bila je pokrenuta zbog nelegalnog posedovanja 11 pištolja, da mesec dana kasnije bila osumnjičena za nezakonitu prodaju 15 fudbalera „Obilića“.

U pritvoru je provela četiri meseca, dok je njena sestra, koja je uhapšena 12. maja, iz pritvora izašla mesec dana kasnije na osnovu rešenja Vrhovnog suda Srbije.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.