Šarčević u Atini o projektu Studiraj u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2018, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević u Atini o projektu "Studiraj u Srbiji"

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas u Atini sa ministrom za obrazovanja i verska pitanja Grčke Kostasom Gavroluom o projektu "Studiraj u Srbiji" i mogućnosti da se poveća broj grčkih studenata u našoj zemlji.

Šarčević je naveo da je reč o projektu u okviru koga se stranim studentima nude jako kvalitetni studijski programi u Srbiji i da je objavljen katalog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << studija na engleskom jeziku.

"Studiraj u Srbiji je projekat koji smo predstavili pre nekoliko dana sa Tempus kancelarijom. Namera je da se u Srbiji ponovo školuje veliki broj studenata iz inostranstva", rekao je ministar i dodao da je među uspešnim ljudima u Grčkoj mnogo onih koji su studirali u Srbiji.

U Atini je bilo reči i o lektorima.

Srbija, naime, finansira rad grčkih lektora u našoj zemlji, što nije slučaj sa lektorima iz Srbije u Grčkoj.

Šarčević je s tim u vezi zatražio puni reciprocitet, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministar je ukazao da je potrebno uraditi novi Memorandum o saradnji Srbije i Grčke u oblasti obrazovanja i nauke, jer postojeći ne zadovoljava potencijale saradnje.

Ministar će tokom posete Grčkoj obići dopunske srpske škole u Atini i na Kritu, i sagovornike upoznati sa izradom novih Pravilnika za dopunske škole i novih Pravilnika za lektore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.